Pré – en postnatale begeleiding

Prenatale kinesitherapie

Een zwangerschap vraagt veel van het lichaam. Daarom is het belangrijk om al voor de bevalling enkele lessen prenatale kinesitherapie te volgen. Deze lessen zijn vooral gericht op circulatoire oefeningen, stabilisatie van de wervelkolom en het bekken en het aanleren van een correcte houding. Daarnaast zal er ook al kort aandacht besteed worden aan de bekkenbodem. Dit maakt het postnataal gemakkelijker om aan de slag te gaan. Als laatste (maar niet het onbelangrijkste) worden tips meegegeven voor het opvangen van de weeën. De partner kan hier een actieve rol in spelen en is zeker welkom om dit lesje mee te volgen.

 

Postnatale kinesitherapie

Na de bevalling heeft het lichaam even tijd nodig om te herstellen. Toch zal er in de meeste gevallen al een kinesist langskomen in het ziekenhuis om enkele oefeningen uit te leggen die je de eerste weken zelfstandig thuis mag oefenen. Enkele weken later (meestal na controle van de gynaecoloog) kan je dan starten in de praktijk met meer intense oefeningen. Deze oefeningen zijn gericht op het versterken van bekkenbodem- , buik-, en bekkengordel spieren.

EXTRA : babymassage

Voor de mama’s en papa’s die geïnteresseerd zijn kan tijdens de postnatale sessies een lesje babymassage gegeven worden. Babymassage kan gestart worden bij baby’s vanaf 6 weken tot 2 jaar. Het regelmatig toepassen van deze technieken heeft niet alleen een positief effect op de emotionele en fysieke band met de ouders, het heeft ook gunstige effecten zoals stimulatie van de circulatie, verbetering van de spijsvertering, rustiger slaappatroon, minder huilen en beter te troosten, …

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH